ROUTE: We starten in Lima (Peru) en trekken zo verder door de bergen met het openbaar vervoer tot in La Paz (Bolivië). Vanuit Bolivië reizen we terug naar Lima, ditmaal langs de Panamericana (westkust). Vanuit Lima nemen we het vliegtuig naar Buenos Aires (Argentinië), om daar vervolgens een auto te huren en zo Argentinië langs de Pampa en Patagonië te doorkruisen. De laatste dagen van onze reis eindigen we in stijl in Buenos Aires.

woensdag 1 oktober 2008

Salkantay - Machu Picchu

Olà amigos!

We hebben het overleefd!!!
Een 5 daagse trektocht door berg en dal rond de Salkantay-berg.

Dag 1 (Mollepata 2800m - Soraypampa 3700m):

Kei heet, direct zwaar klimmen, heel veel stoffige wegjes en ´s nachts ijskoud. Gelukkig werd een deel van de bagage, gedurende heel de tocht, gedragen door ezels en paarden en kregen we 3 maal per dag lekker eten voorgeschoteld voor de hele groep (12 Pers.).









Dag 2 (Soraypampa 3700m -SalkantayPass 4600m - Collpapampa 2800):

De hoogte en de wolken waar we door moeten zorgen voor de nodige afkoeling op de zwaarste dag van de hike. Maar het uitzicht is adembenemend! Het behalen van de hoogtst top van onze trip (4600m) geeft voor iedereen in de groep een zalig gevoel. In de namiddag zakken we terug tot op de hoogte waar het regenwoud begint. Veel groen en bloemen, massa´s kolibri´s,... maar helaas ook muggen!

Bij aankomst op het tentenkamp begint het tropisch te regenen. Er zit niets anders op dan greppeltjes te graven rond te tenten en hopen dat we droog liggen... Iedereen heeft een redelijke nacht gehad.

Dag 3 (Collpapampa 2800- La Playa):

Prachtige wandeling door de jungle, tegen de flanken van de stijle Andesbergen. Met als afsluiter... de hotspring van Santa Teresa. Zalig relaxen en weer 20 nieuwe muggenbeten erbij :). ´s Avonds trekken we met de groep naar de plaatselijke discotheek. Pisco sour en de nodige flessen bier... mmmmm.








Dag 4 (La Playa - Aguas Calientes):

Auch... misschien was de pisco sour er te veel aan. Vandaag 6 uur stappen. Het is weer snikheet en nog meer muggen. Iedereen is nogal stil en de tocht verloopt moeizaam. De 2de helft lopen we op het treinspoor tot aan de eindbestemming. De trein toetert vaak zodat we tijdig aan de kant kunnen springen.

Eénmaal aangekomen in het stadje Aguas Calientes, krijgen we een kamer in een hostel met een warme douche en een zacht bed... heerlijk na 4 dagen stappen!



Dag 5 ( Aguas Calientes - Machu Picchu):

We staan om 4 uur op om de eerste bus naar Machu Picchu te kunnen nemen. We zijn gelukkige één van de eerste 400 personen, wat wil zeggen dat we de Waynapicchu mogen beklimmen. Vanop deze berg heb je een immens overzicht over Machu Picchu en omliggende bergen.
Maar Laura kan spijtig genoeg niet mee als gevolg van pijnlijke enkels.
Dit is niet voor niks één van de 7 wereldwonderen!!!
Tegen de avond nemen we de trein en bus terug naar Cuzco.

Vandaag (woensdag 1 oktober) boeken we een goedkope vlucht naar La Paz - Bolivië. Morgenvroeg vertrekken we om 9u en een uur later landen we al.

5 opmerkingen:

Unknown zei

ja mannekes,
dat klinkt goed!
geniet nog maar goed van jullie vrijheid!!!!
en van elkaar natuurlijk!!
en tot binnenkort
groetjes
het schoonzusje

Anoniem zei

Doe ze daar de groeten in Bolivia!

Anoniem zei

Proficiat!! en Laura als 3° meisie op de top. Hopelijk wat rust nu, "enkelvoudig" dan. Jullie zien er nog steeds zeer herkenbaar uit!
tot skypens en dikke zoen aan las 2 palomas.
mam

Kobe zei

Yopla Laura&Pieter. Geweldig hé!! Ik kan niet zeggen dat ik jaloers ben want ik zit hier ook goed in Martinique maar ge hebt me wel enorm goesting gegeven om ook nog eens een geweldige trektocht te ondernemen ... door de bergen, langs meertjes aah supper gewoon. Hier momenteel draait het meer om de bootjes en zeetjes. Vééél plezier nog ginds! Kobe

Anoniem zei

Joehoe,

de max!!!! Soigneer uw enkeltjes he meid want er zal nog gestapt moeten worden. Ik herken jullie nog steeds, dus ik ben content :-)

kussies van Pietje en Lotje uit het verre Veltem-beisemse (het Machu Pitchu van Belgie)

Kaart Peru

Kaart Peru
volg de paarse lijn...

kaart Zuid-Amerika

kaart Zuid-Amerika