ROUTE: We starten in Lima (Peru) en trekken zo verder door de bergen met het openbaar vervoer tot in La Paz (Bolivië). Vanuit Bolivië reizen we terug naar Lima, ditmaal langs de Panamericana (westkust). Vanuit Lima nemen we het vliegtuig naar Buenos Aires (Argentinië), om daar vervolgens een auto te huren en zo Argentinië langs de Pampa en Patagonië te doorkruisen. De laatste dagen van onze reis eindigen we in stijl in Buenos Aires.

zondag 19 oktober 2008

Arequipa, La Ciudad Blanca

Zondag 12 oktober zijn we in de namiddag veilig aangekomen in Arequipa. De reis is vlot verlopen, al zaten we niet in een dubbeldekker zoals beloofd en kregen we een chauffeur die dacht dat hij Elvis was én die tegen 100 km/uur door de bochten scheurde...
Het is zalig warm bij aankomst en doet een mens terug glimlachen...
Arequipa is een prachtige stad, omgeven door drie vulkanen en is voor een groot deel gebouwd uit 'sillar', een soort van vulkanische tufsteen. Vandaar dat het de Witte Stad wordt genoemd.
Overdag is het lekker warm, 's nachts koud.

De eerste dag hebben we niet al te veel energie verspild: een hostal zoeken, uitpakken, de stad verkennen, terrasje doen, vuurwerk bewonderen vanop een dakterras met een glaasje pisco sour in de hand,...wat kan het leven toch schoon zijn :-)
Dag 2 in Arequipa is al wat meer cultureel getint: een bezoek aan het klooster van Santa Catalina. Gewoonweg prachtig! In 1580 gesticht door een weduwe. Honderden jaren lang hebben nonnen hier in afzondering geleefd. Sinds 1970 is het pas toegankelijk geworden voor het publiek. Het is een stad op zich met straten en steegjes, pleintjes, huizen, een kerk, een begraafplaats,... Vooral de blauwe en terracotarode kleuren zijn opvallend aanwezig.
Dag 3 en 4 ligt Laura ziek in bed. Pieter profiteert ervan en rust ook uit, kijkt veel TV maar zorgt vooral goed voor z'n mie.
Dag 5 willen we het toch nog rustig houden, kwestie van niet te hervallen... We bezoeken het Museo Santury, het museum van de archeologie van de Andes. De tentoonstelling ging specifiek over de ijsprinses Juanita, een meisje van 12-14 jaar dat op de top van een vulkaan op meer dan 6000m hoogte, als mummy werd teruggevonden. Een 500 jaar geleden werd dit incameisje geofferd aan de berggoden. Haar lichaam is goed bewaard gebleven doordat zij in een gletscher begraven lag. Akelig verhaal wel.

Dag 6 en 7 maken we een georganiseerde tour naar de Colca Canyon, de kloof van de Colca rivier. De eerste dag zien we vooral mooie landschappen op de hoogvlakte tot 5000m en kuddes met lama's, vicuna's en alpaca's. De tweede dag staan we om 5u00 's morgens op om op tijd aan birdwatching te kunnen beginnen, meer specifiek de condors. Spijtig genoeg hebben we er enkel 3 vanuit de verte kunnen zien. 's Avonds gezellig eten met traditionele dansen die werden opgevoerd. We laten ons allebei overhalen om een dans mee te doen tussen al die toeristen...:-)

Morgen vertrekken we naar Nazca, een busreis van 12 uur...

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Dat ziet er daar precies allemaal veel leuker uit dan hier in Overijse achter mijn bureauke te zitten typen om 04:40 's nachts door toedoen van nen agressieve zatte rus :) Amuseert ulle daar nog hé !
greetz wouter

Anoniem zei

Wat doen die twee sukkelkes daar helemaal alleen op die woesijnvlakte op de laatste foto?
En wat voor een raar koppel staat er naast die mooie groene uitwas op de vorige foto?

Anoniem zei

Miljaar nicht, ik ben jaloers!
Ge hebt zeker niemand nodig die uw rugzakken draagt? Ik doe het in ruil voor kost en inwoon (en vliegticket)!

Groetjes,

Liesbeth

Anoniem zei

Wat zie ik daar? Even langs gelopen bij La Redoute?
Spijtig dat ik geen handje meer heb om de foto's te vergroten zodat jullie me kunnen verblijden met panoramische teint en met groene monsters.
Dat klooster lijkt me wel wat, als nieuwe domicilie, maar dan niet als ijsprinses.
Tot in Nazca!

Kaart Peru

Kaart Peru
volg de paarse lijn...

kaart Zuid-Amerika

kaart Zuid-Amerika