ROUTE: We starten in Lima (Peru) en trekken zo verder door de bergen met het openbaar vervoer tot in La Paz (Bolivië). Vanuit Bolivië reizen we terug naar Lima, ditmaal langs de Panamericana (westkust). Vanuit Lima nemen we het vliegtuig naar Buenos Aires (Argentinië), om daar vervolgens een auto te huren en zo Argentinië langs de Pampa en Patagonië te doorkruisen. De laatste dagen van onze reis eindigen we in stijl in Buenos Aires.

zondag 12 oktober 2008

Ijsklimmen en Titicaca-meer

Donderdag 9 oktober:
We staan weer eens op tijd op en laten ons samen met Alvaro en Glenn (Australiër) naar de Huayna Potosi rijden. Dat is een berg met gletsjer in de buurt van La Paz.






Daar beginnen we aan een helse wandeling tot aan de gletsjer. Het pad gaat stijl omhoog en de koude en de hoogte maken het extra moeilijk. Als we aan de gletsjer komen vertelt de gids ons hoe we ons materiaal (ijsbijlen, stijgijzers, veiligheidsgordel,...) moeten aandoen en gebruiken.
Na de uitleg beginnen we met een groepsklim naar een ijsmuur. Daar mogen we 1 voor 1 de muur beklimmen. Het is kei zwaar, te meer omdat er in de helft van de muur een overhang is en je dus al het gewicht bijna op je armen neemt.












Iedereen geraakt boven... zelfs Laura doet het fantastisch!
















Na die laatste afmatting waren we allemaal blij om aan de terugtocht te beginnen. En 4 uur later staan we terug aan ons hostel in La Paz. Nog een laatste avondmaal met Alvaro, want de dag erachter scheiden onze wegen...

Vrijdag 10 oktober:
We ondernemen weer een busreis om 'u' tegen te zeggen. Ditmaal moeten we over de grens om in Puno (Peru) te geraken. Een heel gedoe!!

Zaterdag 11 oktober:
Een tocht met de boot op het Titicaca-meer met een bezoek aan de 'Islas Flotantes' maakt onze dag weer bijzonder. Ongelofelijk hoe mensen leven op drijvende eilandjes van riet! Echt alles bestaat uit riet...








Morgen reizen we door naar Arequipa... Als alles mee zit zijn we daar in de namiddag :).

5 opmerkingen:

Anoniem zei

man, man, man... dat ziet er allemaal geweldig (en misschien ook overweldigend) uit! 't Geeft een mens goesting om jong en kinderloos te zijn ;-) Geniet er van!

Vlaamsche knuffel,
Ellen (en co)

Anoniem zei

Keineige onvergetelijke avonturen, landschappen, ontmoetingen!!! En wij mogen een beetje in julie achterzak meereizen...
We krijgen zelfs bijna geen kans om jullie al te hard te gaan missen ;-)
Stevige knuffel aan alletwee
mama/Sonia

Anoniem zei

WOW! ze vragen hier hoogtewerkers moesten jullie het hier te plat vinden.
Heel de blog kleurt blauw, ijl en wijds.
Héél blij dat jullie deze ervaringen kunnen delen.
hasta la próxima!

ik zei

Dat klimmen, dat ziene kik wel zitten, ma die warmte naar koude, naar warmte... dat is nog erger dan nen dag in den airco zitten...

T'amusement nog ginds en veel succes met jullie ontzettend groot avontuur

Anoniem zei

hey pieter en mijn laurelie!
man man man wat een avonturen!
stik jaloers!
prachtige foto's!!!!!
tof om te horen dat alles zo vlot ga voor jullie. Blijf ons op de hoogte houden van jullie prachtige avonturen en blijf ons verbluffen met jullie prachtige foto's!
Ik mis u laurelie en ja pieter u ook! ;p

groetjes Silvana (dikke knuf van kevin ook!)

Kaart Peru

Kaart Peru
volg de paarse lijn...

kaart Zuid-Amerika

kaart Zuid-Amerika