ROUTE: We starten in Lima (Peru) en trekken zo verder door de bergen met het openbaar vervoer tot in La Paz (Bolivië). Vanuit Bolivië reizen we terug naar Lima, ditmaal langs de Panamericana (westkust). Vanuit Lima nemen we het vliegtuig naar Buenos Aires (Argentinië), om daar vervolgens een auto te huren en zo Argentinië langs de Pampa en Patagonië te doorkruisen. De laatste dagen van onze reis eindigen we in stijl in Buenos Aires.

vrijdag 24 oktober 2008

Nazca-lines en sandboarding

Nazca blijkt een klein stadje te zijn, met relatief weinig te zien. We gaan ons wel even informeren naar de wereldberoemde Nazca-Lijnen. Dat zijn heel grote tekeningen in de woestijn, die je vooral vanuit de lucht kan zien. Ze zijn een paar honderd jaar oud en blijven tot de dag van vandaag een groot mysterie (Ondanks de vele onderzoeken die naar deze figuren gedaan zijn).
Aangezien de prijzen voor de tours die ze aanbieden waanzinnig hoog zijn, besluiten we de dag erachter op eigen houtje eens een kijkje te gaan nemen.
Je kan de lijnen op 2 manieren zien:
De beste manier is vanuit een vliegtuigje! Maar aangezien we van iedereen te horen krijgen dat de meesten hier heeeel ziek in werden, besluiten wij om voor manier 2 te gaan.Er staat een toren tussen 2 van de vele figuren, een half uurtje rijden met bus vanuit Nazca.Je stapt daar af in het midden van de woestijn. Je betaalt 0.25 euro om de toren op te mogen... en lacht je dan een kriek met wat je ziet. Het lijkt alsof iemand met een schop zichzelf heeft bezig gehouden met greppeltjes te graven in de vorm van een boom en een hand.
Volgende dag:
bustrip van 2u naar Ica en vanuit Ica direct naar Huacachina. Dat is een snikhete Oase op 5km van Ica, in het midden van de zandwoestijn. We vinden er een betaalbaar hostel met zwembad, woehoew!In de namiddag gaan we al direct sandboarden. Het ziet er hetzelfde uit als snowboarden, maar dan op zand. Het sandboarden op zich gaat niet zo vlot, maar de rit met de zandbuggy is heerlijk!Achteraf toch blij dat we levend terug gebracht werden. s Avonds worden we getrakteerd op een gratis salsa-les in een plaatselijke coctailbar. Dag 2 in Huacachina:zwemmen, zonnen, lezen, eten, zonnen, zonnen, en nog wat zonnen.Vandaag:
We slapen lekker uit... en beslissen van onze route wat te wijzigen. De voorziene trip naar Paracas laten we varen en we boeken ons een 21uur durende busreis van Ica naar Mancora, voor onze laatste week Peru.
Mancora ligt in het noorden vlak tegen de grens met Equador. Daar zouden de mooiste stranden van Peru zijn en het is er het hele jaar door tropisch klimaat. Ideaal om eventueel te leren surfen en uit te rusten...

5 opmerkingen:

Anoniem zei

vandaag neem ik een bus van 2000 uren...voor het zwembad natuurlijk, de oase én hét koppel in de eerste plaats.
dikke knuffel

Anoniem zei

Hey! Het ziet er allemaal geweldig uit. Mooie foto's trouwens. Nog veel plezier. Pieter, ik heb ondertussen mijn moto hè ;-)

Groetjes vanuit Meldert!

Anoniem zei

Liefste nichtje & Pieter,

Waw! Wat een super-reis!
Om jaloers van te worden...

Geniet er volle bak van!

Dikke kus,
Joelle

Anoniem zei

oooooh, 1 woord: VET! ;)

ziet er echt prachtig uit!

salutos
Rogier

Anoniem zei

sjonge jonge sech, moesten jullie niet vaak op de foto staan zou een mens al denken dat ze uit een boekje gehaald zijn! Prachtig gewoon. Super om te zien dat jullie ook alle soorten klimaten tegenkomen, eigenlijk word k wel een beetje jaloers *bloos* maar toch fijn om horen dat alles goed met jullie gaat!
Heel veel dikke knuffels enneuh... het gemis begint toch wat te komen...
Hou jullie goed hé! xxx

Kaart Peru

Kaart Peru
volg de paarse lijn...

kaart Zuid-Amerika

kaart Zuid-Amerika