ROUTE: We starten in Lima (Peru) en trekken zo verder door de bergen met het openbaar vervoer tot in La Paz (Bolivië). Vanuit Bolivië reizen we terug naar Lima, ditmaal langs de Panamericana (westkust). Vanuit Lima nemen we het vliegtuig naar Buenos Aires (Argentinië), om daar vervolgens een auto te huren en zo Argentinië langs de Pampa en Patagonië te doorkruisen. De laatste dagen van onze reis eindigen we in stijl in Buenos Aires.

vrijdag 19 september 2008

Death Road!!




Zoals eerder al gezegd hebben we een (luxe)bus genomen van Lima naar Huancayo. De rit duurde een kleine 10 uur. Heel comfortabel, de ene film na de andere (gelukkig in het engels, spaans ondertiteld), zelfs een warme maaltijd incl. Dit alles voor 7 euro per persoon.



Huancayo is een drukke, typische peruaanse stad. Stof, uitlaatgassen en veel lawaai. Lima kon ons meer bekoren. Om toch nog iets gezien te hebben en even weg te zijn van de drukte, hebben we een georganiseerde dagtrip gedaan.


Na 2 dagen in Huancayo hadden we er genoeg van. Op naar het volgende! We namen terug de bus naar Ayacucho. Ditmaal geen luxe...de bagage bovenop de bus gebonden, geen films, geen eten, geen asfaltwegen en geen wc. Als je dringend moest, verwittigde je de chauffeur die dan even later aan de kant stopte zodat je je ding snel (heel snel!) kon doen.

De rit duurde opnieuw 10 uur. Dit op een heel smalle bergweg, rijdend langs de afgrond, met continue haarspeldbochten, en als de brug te smal was reden we dwars door de rivier. Een echt spannende rit met prachtige uitzichten en landschappen. Al hebben we wel een paar keer voor ons leven gevreesd... :-)

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Joehoe,

Ola al het een en ander meegemaakt!! Ma ik moet wel jullie bestemmingen altijd 2x lezen, dat zijn wa ingewikkeldere namen dan hier ze! Maar alles verloopt toch vlotjes precies!! Enjoy! Ik moet jullie laten want ons Pierke komt net van de voetbal en heeft e pintje te veel op precies...
dikke kus

Anoniem zei

Hola Guapa y Guapo, como estas?
Aqui todo es muy bien! Miljaar sech, zoveel haar op mijn spaans ;-) hopelijk gaat het jullie daar wat beter af!
Zeg zeg wat een toeren al en jullie zijn nog maar net weg! Echt typische dingen die je over zulke landen hoort hé, paspoorten weg, wrakken op de baan, mierenneststeden hihi maar het is super om te lezen! zo is de lezer toch ook een beetje daar en t leuke is dat je er zo kan uithalen wat door wie geschreven is, k hoor ons Lauretta t al vertellen!
Maatjes, hou jullie goed daar en toi toi toi hé! Hasta luego! xxx

Kaart Peru

Kaart Peru
volg de paarse lijn...

kaart Zuid-Amerika

kaart Zuid-Amerika