ROUTE: We starten in Lima (Peru) en trekken zo verder door de bergen met het openbaar vervoer tot in La Paz (Bolivië). Vanuit Bolivië reizen we terug naar Lima, ditmaal langs de Panamericana (westkust). Vanuit Lima nemen we het vliegtuig naar Buenos Aires (Argentinië), om daar vervolgens een auto te huren en zo Argentinië langs de Pampa en Patagonië te doorkruisen. De laatste dagen van onze reis eindigen we in stijl in Buenos Aires.

vrijdag 26 december 2008

El final...

De kerstdagen verlopen hier heel rustig. De stad is rustig en stil... Buiten om 12u ´s nachts op kerstavond! Dan wordt iedereen hier gek, begint te roepen op straat en vuurwerk aan te steken. Net alsof we WO III meemaken :). Want mooie vuurpijlen kennen ze niet, alleen veel knallen... en heeeel luid :).

Kerstdag zelf wordt voor ons de dag om de laatste plaatsen te bezoeken in BA die ons nog onbekend zijn. Met als hoofddoel La Boca.


Je bent niet in BA geweest als je niet rondgelopen hebt in El Caminito. Een oude achterbuurt in de haven waar een kunstenaar de huizen zwaar te lijf is gegaan met grote verfborstel en een hele schiplading gekleurde verf. Het restultaat is een gezellige buurt, veel cafeetjes, restaurantjes, tango shows op straat,..., en veel toeristen natuurlijk.

En aangezien het kerstmis is, genieten we van de rust op de metro die voor 1 keer bijna leeg rondrijdt... buiten die paar toeristen die naar La Boca willen :).

Zo kwam het einde van onze reis (veel te snel) in zicht...
De regering was nog niet gevormd voor we vertrokken, en is al gevallen voor we met onze 2 voeten in België staan. Mooie vooruitzichten voor ons belgenlandje... misschien moeten we ons morgen overslapen en het vliegtuig missen...
Maar dan zouden we jullie allemaal veel te hard missen :).

Voor diegenen die zich stierlijk vervelen: wij landen zondag 28 december om 14u00 in Zaventem.

Nog een vrolijk kerstfeest en alvast een heel gelukkig nieuwjaar allemaal!!

Tot snel!


1 opmerking:

Anoniem zei

Ondertussen zijn jullie weer veilig en wel thuis. Stralend, mooi gebruind, vol verhalen over jullie avonturen...
En nu sparen voor het volgende werelddeel???
Welcome home Pieter en Laura!!! Veel liefs

mama/Sonia

Kaart Peru

Kaart Peru
volg de paarse lijn...

kaart Zuid-Amerika

kaart Zuid-Amerika