ROUTE: We starten in Lima (Peru) en trekken zo verder door de bergen met het openbaar vervoer tot in La Paz (Bolivië). Vanuit Bolivië reizen we terug naar Lima, ditmaal langs de Panamericana (westkust). Vanuit Lima nemen we het vliegtuig naar Buenos Aires (Argentinië), om daar vervolgens een auto te huren en zo Argentinië langs de Pampa en Patagonië te doorkruisen. De laatste dagen van onze reis eindigen we in stijl in Buenos Aires.

maandag 10 november 2008

Car rental in Buenos Aires

Na 4 dure dagen en nachten in Buenos Aires (BA), zijn we er dan toch in geslaagd om een betaalbare huurwagen voor de komende 1.5 maand te vinden.

Huren is hier geen probleem, maar geld afhalen in BA is een ramp! Blijkbaar is er een paar jaar terug een economische crash geweest waarbij alle banken sloten en ineens iedereen zijn spaargeld weg was. Sindsdien kan je met een visakaart max 150 euro afhalen in 1 keer! En we kregen normaal 15 % korting als we cash betaalden voor de wagen. Mission impossible...

Maar na wat onderhandelen kregen we toch nog 10 %. Wij gelukkig en voldaan!

De hele zoektocht werd wat opgefrist door 2 avondjes uit met Marie-Laura en Dudy ( verre familie van Laura en leeftijdsgenoten), the gay-parade op Av. de Mayo en een avondje cinema in Recoleta.

Geen opmerkingen:

Kaart Peru

Kaart Peru
volg de paarse lijn...

kaart Zuid-Amerika

kaart Zuid-Amerika